Előfizetői tartalom

Sokkoló bejelentés: kivonulna az ENSZ a világ egyik legszegényebb országából

MTI
Az ENSZ kész meghozni azt a "szívszorító" döntést, hogy májusban kivonul Afganisztánból, amennyiben a tálibok továbbra is tiltják, hogy afgán nők dolgozzanak a világszervezet helyi missziójában - jelentette ki kedden az AP amerikai hírügynökségnek nyilatkozva Achim Steiner, az ENSZ Fejlesztési Programjának (UNDP) vezetője.

Az ENSZ afganisztáni missziója egy héttel ezelőtt közölte, hogy felülvizsgálja helyi működését, és arra kérte teljes ottani állományát, hogy május 5-ig ne vegye fel a munkát, miután az ország szélsőséges iszlamista vezetése megtiltotta a nőknek, hogy a világszervezetnél dolgozzanak. Az ENSZ tiltakozására válaszul a tálib kormányzat közölte: semmi akadálya a misszió...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés