Előfizetői tartalom

Álhíreket terjesztett Trump kedvenc hírtelevíziója, most inkább 800 millió dollárt fizetnek

MTI
|
Portfolio
Peren kívüli megállapodással zárult a FoxNews hírtelevízió és a Dominion választási rendszereket gyártó cég bírósági eljárása kedden. A Dominion Voting Systems rágalmazás miatt perelte a Fox News-t, amiért a 2020-as elnökválasztást követően a médium több műsorában megkérdőjelezték a választás lebonyolításának törvényességét, megemlítve a szavazógépek szerepét is ebben.

Februárban megírtuk, hogy Rupert Murdoch, a legnépszerűbb amerikai jobboldali hírcsatorna, a Fox News tulajdonosa eskü alatt ismerte el, hogy beosztottjai hosszú időn át terjesztették Donald Trump azon hazugságát, hogy a 2020-as elnökválasztást csalással ellopták tőle a demokraták. Murdoch a Dominion Voting Systems által indított per bírósági tárgyalásán tett beismerő vallomást...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés