Előfizetői tartalom

Figyelmeztette az EU a Putyin-barát boszniai vezetőt: hagyjon fel az elszakadással való fenyegetőzéssel

Portfolio
Az Európai Unió csütörtökön figyelmeztette a Bosznia-Hercegovinát alkotó egyik entitás, a Szerb Köztársaság (Republika Srpska) vezetését, hogy az államszövetségből való kiszakadással kapcsolatos újabb fenyegetései, illetve a médiaszabadságot és az LMBT-emberek jogait korlátozó törvényei alááshatják Bosznia-Hercegovina uniós csatlakozását – írja a Reuters.

Bosznia-Hercegovina tavaly decemberben nyerte el az EU-s tagjelölti státust, azonban a boszniai szerb elnök, Milorad Dodik kilépéssel való fenyegetései veszélyeztetik az 1995-ös daytoni békével létrehozott állam egységét. A Szerb Köztársaságból érkező újabb elszakadási fenyegetések elfogadhatatlanok, alaptalanok és hozzájárulnak a bizalmatlanság és a feszültség légköréhez...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés