Előfizetői tartalom

Mellbevágó jelentés: ha Amerikán múlik, Bahmut már rég orosz kézen lenne

Portfolio
Az Amerikai Egyesült Államok kiszivárgott Pentagon-dokumentumai szerint a hírszerzés úgy vélekedett Bahmutnak hónapokkal ezelőtt el kellett volna esnie. Ennek ellenére a parancsokokok és katonák kitartottak, de most már ők is érzik, egyre nehezebbé válik a helyzet. A parancsokok helyzetértékelésükben a bahmuti harcok stratégiai szerepére is kitértek – írta meg a Washington Post.

Az amerikai hírszerzésnek a Pentagon elé tárt értékelései szerint a november óta tartó folyamatos orosz előrenyomulás veszélyeztette Ukrajna képességét a város megtartására. A jelentés reális veszélyként értékelte, hogy bekerítik az ukrán csapatokat, hacsak nem adják fel a várost egy hónapon belül. Az értékeléseknek megfelelően az Egyesült Államok javasolta Kijevnek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés