Előfizetői tartalom

Leleplező fotók: van egy orosz fegyver, amely tényleg komoly gondot okoz már az ukránoknak

Az orosz-ukrán háborúban fontos szerepet játszik a tüzérség, a várva várt ukrán tavaszi hadjáratban is alighanem kiemelt szerep jut majd az indirekt tűztámogatásnak. Van egy orosz fegyver azonban, amely kifejezetten magas veszteségeket okoz az ukrán tüzérség technikai eszközkészletében: ez az orosz ZALA Lancet kamikaze dróncsalád. A drónok ellen eddig többé-kevésbé hatékony megoldásnak bizonyult egy nagyon egyszerű megoldás: a tüzérségi fegyverek fölé kifeszített háló; úgy néz ki, az ukrán haderő most széles körben "rendszeresítette" ezt a megoldást tarackjainak védelmében. Ez persze újabb kihívások elé állítja az ukrán logisztikát és persze közel sem tökéletes.

Gőzerővel készülnek az ukránok a tavaszi ellentámadásra, a különféle harcjárművek mellett folyamatosan jönnek a fotók a tüzérségi eszközökről is. Ezek alapján nagyon úgy tűnik, az ukrán haderő széles körben használni kezdte a tüzérségi eszközök fölé kifeszített dróthálót, mind védekezési mechanizmus az orosz dróntámadások ellen. A fotók alapján az ukránok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés