Előfizetői tartalom

A hadsereggel tartaná meg hatalmát a NATO egyik legbefolyásosabb vezetője, de van pár kellemetlen probléma

Törökországban már kevesebb, mint három hét van hátra a választásokig, és a hajrában az ellenzék jelöltjével fej fej mellett haladó Erdoğannak mindent be kell vetni, hogy megtarthassa győzelmi reményeit. A folyamatosan romló gazdasági helyzet, és a nem kifejezetten jól kezelt földrengés után igazi jokert készül kihúzni az ingujjából a rutinos török elnök; ezúttal a hadsereget hívja segítségül, bár nem úgy, mint azt sokan elsőre gondolnák. Az elmúlt évtizedekben a török hadseregben komoly haderőfejlesztés indult be, amelynek következtében nemcsak a már több országban bevetett török drónok gyártása indult meg, hanem most átadták a török hadsereg legújabb tankjainak a mintapéldányait és a legnagyobb hadihajóját is. Mindkettőhöz nagy reményeket fűz Erdoğan, azonban számos probléma van a grandiózus projektekkel, amelyekről igyekeznek nem beszélni.

Törökországban folytatódik a választási kampány, amelyben a most regnáló rendszer a kifejezetten rossz gazdasági helyzet közepette egy új kampánytémától várja a sikerét. A remélt "csodafegyver" nem más, mint az elmúlt években a csatatereken egyre több országban megjelentő török hadsereg és a török gyártású katonai eszközök. Ennek keretében Recep Tayyip Erdoğan török...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés