Előfizetői tartalom

Ritka gesztust tett Magyarországnak Ferenc pápa – Miért is olyan fontos ez a látogatás valójában?

A hétvégén ismét Magyarországra látogat Ferenc pápa. Korábban már járt itt a katolikus egyházfő, azonban külföldi utazásait vizsgálva meglepő lehet, hogy milyen ritkán látogat meg újra egy országot. Legutóbbi látogatásának az apropója adott volt, akkor zajlott hazánkban a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus, ami a katolikus egyház számára kiemelten fontos esemény. Azóta azonban számos változás történt a nemzetközi politika terén is, így érdemes lehet utánajárni, hogy mi indokolhatja a pápa újbóli látogatását.

Novák Katalin köztársasági elnök meghívására április 28. és 30. között Budapestre látogat Ferenc pápa, aki Jorge Mario Bergoglio néven Buenos Airesben született, és 2013 márciusától a katolikus egyház 266. pápája. Számos elsőség kötődik a nevéhez: Ferenc az első jezsuita egyházfő, az első pápa az amerikai kontinensről és egyben a déli féltekéről, valamint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés