FONTOS Megjött a Standard and Poor's ítélete Magyarországról
 
Előfizetői tartalom

Új szankciókat hozott az EU, ami Moldovának segít

MTI
Az Európai Unió Tanácsa célzott korlátozó intézkedések új keretét hozta létre pénteken, amely lehetővé teszi az EU számára, hogy szankciókat szabjon ki a Moldovai Köztársaság önállóságát és függetlenségét, valamint az ország demokratikus berendezkedését, jogállamiságát, stabilitását, biztonságát aláásó vagy fenyegető cselekmények, vagy intézkedések támogatásáért vagy végrehajtásáért felelős személyekkel szemben.

Az uniós tanács közleménye szerint az új keretnek köszönhetően az EU képes lesz fellépni azokkal szemben, akik akadályozzák vagy aláássák a demokratikus politikai folyamatot, beleértve választások megtartását Moldovában, vagy megkísérlik megdönteni az ország alkotmányos rendjét. A korlátozó intézkedések azokra is irányulhatnak majd, akik ellenőrzésük alá vonhatják...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés