Előfizetői tartalom

Figyelmeztet Washington: USA-Kína háborút kockáztat Peking a veszélyes tengeri akciójával

MTI
Az Egyesült Államok szombaton felszólította Pekinget, hogy állítsa le "provokatív és veszélyes" tevékenységét a vitatott dél-kínai-tengeri vizeken, miután a kínai parti őrség hajója majdnem összeütközött egy Fülöp-szigeteki hajóval. Az Egyesült Államok emlékeztetett, hogy a Fülöp-szigetek elleni esetleges fegyveres támadás a Csendes-óceánon a Washington és Manila által 1951-ben kötött kölcsönös védelmi szerződés életbe lépéséhez vezetne.

Felszólítjuk Pekinget, hogy hagyjon fel provokatív és veszélyes akciójával" - írta közleményében az amerikai külügyminisztérium szóvivője, Matthew Miller. A tisztségviselő hozzátette: Washington határozottan kiáll szövetségese, Manila mellett. Az Egyesült Államok emlékeztetett, hogy a Fülöp-szigeteki fegyveres erők, hajók vagy repülőgépek, illetve a parti őrség...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés