Előfizetői tartalom

Friss térképek érkeztek: így áll most Ukrajnában az oroszok inváziója

Portfolio
Az Egyesült Királyság védelmi minisztériuma naponta elkészíti azokat a térképeket, melyeken az orosz-ukrán háború során a harcoló felek által irányított területek láthatóak. Bár az elmúlt hónapoksorán csak minimális területnyereségekről lehetett beszélni, április volt az első olyan hónap, amikor az ukrán erők több területet foglaltak el, mint az oroszok.

A két térkép között váltogatva csak minimális területi változások láthatóak: az oroszok lassan, de biztosan haladnak előre a donyecki Bahmut városában (bár itt az ukránok elméletileg meglehetősen sikeres ellentámadást is végrehajtottak), illetve Zaporizsja megyében is észlelhetőek néhány kilométeres változások, melyek általában annak köszönhetőek, hogy az orosz...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés