Előfizetői tartalom

ISW: megrendezett volt a Kreml elleni dróntámadás – nyomós oka van annak, hogy épp most követték el

Portfolio
Oroszország valószínűleg megrendezte a Kreml elleni állítólagos ukrán dróntámadást, méghozzá azzal a céllal, hogy közelebb hozza a háborút az orosz lakossághoz, illetve hogy megteremtse az indokát egy szélesebb körű társadalmi mozgósításnak – írja az amerikai Institute for the Study of War (ISW) védelmi elemzőintézet szerdai jelentése.

Az ISW szerint több jel is utal arra, hogy a támadást belülről vezényelték, és megrendezett volt. Az orosz hatóságok az elmúlt időben több lépést is tettek annak érdekében, hogy megerősítsék az orosz légvédelmet, köztük Moszkváét. Ezért nagyon valószínűtlen, hogy két drón úgy tudott áthatolni a többrétegű légvédelmen, hogy éppen a Kreml szívében robbantak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés