Előfizetői tartalom

Lengyelország kemény válaszlépésre készül, ha Oroszország a tenger alatt támadna

Portfolio
Lengyelország kormánya jóváhagyta azt a törvénytervezetet, amely lehetővé tenné a hadsereg számára, hogy elsüllyesszen egy ellenséges hajót, ha az balti-tengeri gázvezetéket céloz meg. A Reuters cikkében arról ír, hogy a tervezet azután született meg, hogy a NATO figyelmeztetett, Oroszország szabotálhatja a tenger alatti energetikai infrastruktúrát.

A kormány közleményében azt írta, hogy kivételes helyzetekben, egyéb eshetőségek kimerítése után kapna lehetőséget a hadsereg, hogy egy ellenséges hajó elsüllyesztésével akadályozzon meg egy terrortámadást. A tervezetet a parlamentnek még jóvá kell hagynia ahhoz, hogy törvényi erőre emelkedjen. Mi is megírtuk, hogy a NATO hírszerzésért és biztonságért felelős főtitkár-helyettese...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés