Előfizetői tartalom

Nagyszabású evakuálásra készülnek az oroszok azon a területen, ahol az ukrán ellentámadást várják

Portfolio
Zaporizzsja megye oroszok által megszállt részének vezetője, Jevgenyij Balickij pénteken a lakosság evakuálását jelentette be a frontvonal közelében lévő városokból, mivel az elmúlt napokban megnőtt az ukrán tüzérségi támadások száma. A tervezett ukrán ellentámadás nagy valószínűséggel a déli megyében történik majd, ezért most különösen nagy figyelem hárul erre a térségre.

Az orosz megszállók mintegy 70 ezer helyi lakos evakuálását tervezik – írja a The Guardian a TASZSZ orosz hírügynökségre hivatkozva. Az orosz hatóságok szerint az evakuálás önkéntes alapon történik. Az átköltöztetés a Polohivszkij körzetből állítólag már meg is kezdődött, az embereket a Mariupolhoz közeli kikötővárosba, Bergyanszkba telepítik. Balickij szerint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés