Előfizetői tartalom

Óriási bejelentést tettek az ukránok: lelőtték a Putyin által lelőhetetlennek nevezett szuperfegyvert

Portfolio
Bejelentette szombaton délelőtt az ukrán légierő parancsnoka azt, amit már tegnap is sejtettünk: először sikerült lelőniük egy Vlagyimir Putyin orosz elnök által lelőhetetlennek nevezett Kh-47M2 Kindzsal hiperszónikus rakétát, mégpedig a frissen telepített amerikai Patriot légvédelmi rendszerrel. Ez komoly csapást jelenthet a Kreml nagy hatótávolságú légitámadásokra építő akcióira – fogalmaz a Reuters.

Mikola Olescsuk szombaton délelőtt azt írta: az eset még csütörtök éjjel történt Kijevben, és amint már tegnapi cikkünkben valószínűsítettük: tényleg a minap telepített amerikai Patriot légvédelmi rendszer segítségével tudták lelőni az ukránok a Kindzsalt. Ez azért óriási csapás Oroszországnak, mert ennél a hiperszónikus rakétánál maga Putyin dicsekedett azzal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés