Előfizetői tartalom

Kína titkos akcióba kezdett a nyugatiak ellen, most már elismerik a vegzálást

Portfolio
Kína nemzetbiztonsági okokra hivatkozva szigorítja a tanácsadói ágazat felügyeletét. Peking arra hivatkozva, hogy korlátozza a külföldi befolyást az országban, sorra utasítja ki az amerikai és más külföldi vállalkozások tagjait. A helyzet egyre jobban aggasztja a nyugati üzletembereket, miközben Kína újabb kémkedés elleni törvényével a kommunista vezetés már nem is titkolja a fellépését.

Peking alaposan megvizsgálja a nyugati vezetési tanácsadókat, könyvvizsgálókat és más szolgáltatókat, akiket a multinacionális vállalatok a kínai kockázatok felmérésére vesznek igénybe. A kínai vezetés mindezt az új kémelhárítási törvényére hivatkozva teszi - derül ki a WSJ cikkéből. A Capvisiont, egy amerikai céget, amely szakértői tanácsadással foglalkozik Kínában...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés