Előfizetői tartalom

Ilyen orosz katonai parádét még nem láttunk - Lefutott a 2023-as felvonulás

Portfolio
Május 9-e, a Győzelem Napja az egyik legfontosabb orosz nemzeti ünnep, mely tradicionálisan hatalmas katonai parádéval kerül megünneplésre. A második világháború európai harcainak lezárását tartó rendezvénysorozatot idén is megtartották a moszkvai Vörös Téren, a felvonulás előtt Vlagyimir Putyin orosz államfő is tartott egy rövid beszédet. Nézzük, milyen érdekességeket láthattunk.

A reggeli órákban lezajlott a Győzelem Napján tartott ünnepségsorozat általában leglátványosabb eleme: a Vörös Téren tartott katonai parádé, mely előtt az orosz elnök is beszédet mondott.Putyin elnök felszólalása rendhagyó módon mellőzte az erős kijelentéseket, és új témákat sem vett elő: az elnök ismét elmondta, hogy a Nyugat egész Oroszország ellen folytat háborút...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés