Előfizetői tartalom

Összerúgta a port Oroszország a mentsvárát jelentő nagyhatalommal

Portfolio
Szergej Lavrov orosz külügyminiszter 2023. május 5-én, pénteken Goában tartott sajtótájékoztatóján egy újságírói kérdésre válaszolva utalt arra, hiába talált Oroszország új piacot az európai embargóval sújtott orosz olaj számára, a fennálló fizetési rendszer nem felel meg Moszkva igényinek – szúrta ki az Eurasian Times.

Az orosz olajat érintő szankciókat követően jelentősen megemelkedett az orosz olaj indiai importvolumene. Új-Delhi az olcsó orosz olajat mind hazai fogyasztásra, minden pedig feldolgozásra (ezt követően pedig értékesítésre) importálja. Azonban Lavrov szavai arra utalnak, az ország nem kompenzálja megfelelően Moszkvát az olcsó olajért. Az orosz külügyminiszter az újságíró...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés