Előfizetői tartalom

Jelentett a CIA: ez állhat a Wagner bahmuti "megfutamodása" mögött 

Portfolio
A Wagnerhez, Oroszország vezető félkatonai szervezetéhez kötődő erők két magas rangú amerikai tisztviselő szerint továbbra is a kelet-ukrajnai Bahmut város területén tartják a terület nagy részét, és a növekvő veszteségek ellenére is jelentős lőszerkészletekkel rendelkeznek. A tisztviselők a CIA jelentései alapján azt is megnevezték, mi lehet az oka Prigozsin szavainak – számolt be róla a Politico.

A múlt héten Jevgenyij Prigozsin, az orosz Wagner zsoldoscsoport vezetője a közösségi médiában egy sor videóban többször is azzal fenyegetőzött, hogy katonáit teljesen kivonja Bahmut városából. A zsoldosvezér indoklása szerint, részben azért, mert nem rendelkeznek a szükséges fegyverekkel és lőszerrel. Kapcsolódó cikkünk 2023. 05. 08. Prigozsin: érkezik a lőszer Bahmutba...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés