Előfizetői tartalom

A 22-es csapdájába kerülhet Ukrajna – Épp az kéne a győzelemhez, amit csak a győzelem adhat meg?

Portfolio
Richard Dannatt, az Egyesült Királyság haderejének 2006 és 2009 közötti vezérkari főnöke szerint Ukrajnának le kell győznie Oroszországot az idén, különben azt kockáztatja, hogy csökken a nyugati támogatás. Richard Shirreff, a NATO katonai főparancsnokának egykori helyettese szerint viszont Ukrajna nem kapta meg eddig a győzelemhez szükséges nyugati támogatást, és ez veszélyezteti a tervezett ellentámadás sikerét is, így pedig a háború évekig is elhúzódhat.

Richard Dannatt a Times Radio hétfői műsorában azt mondta, az orosz haderő „felmorzsolódhat” a tervezett ukrán ellentámadásban – írja a The Guardian. Hozzátette ugyanakkor: Ha Ukrajna sikerrel akarja elérni a kitűzött célját, hogy felszabadítsa területét az orosz megszállás alól, akkor ebben az évben kell ezt megtennie. A volt brit vezérkari főnök szerint ugyanis Ukrajnát...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés