Előfizetői tartalom

Elsöprő ellenzéki győzelem Thaiföldön? Hatalmas változás jöhet, de ezt még a választási siker sem garantálja

MTI
|
Portfolio
Két reformpárt szerezhette meg a legtöbb mandátumot Thaiföldön - jelentette a Reuters. A thaiföldi választás eredményeképp Phak Kao Klai (Előre Párt) és a Pheu Thai (Thaiokért Párt) lehet az alsóház két legnagyobb ereje, míg a 2014-es katonai puccsot támogató két párt a negyedik és az ötödik helyen állhat. A legnagyobb kérdés most az, hogy kormányt alakíthat-e a változásra felhatalmazott két reformmozgalom, vagy újabb közjogi akadályok állnak eléjük.

Thaiföldön az ellenzéki, Pita Limdzsaroenrat által vezetett Phak Kao Klai (Előre Párt) és a Paetongtarn Shinawatra által vezetett Pheu Thai (Thaiokért Párt) szerezték meg a legtöbb mandátumot a vasárnapi választásokon, megnyitva az utat a katonai status quo megkérdőjelezése előtt, miután közel egy évtizede a hadsereg vezette vagy támogatta a kormányt. A 2014-es katonai puccsot...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés