Előfizetői tartalom

Török választás: szinte biztosan nyert Erdoğan, azonban valószínűleg jöhet a második forduló

Portfolio
Parlamenti és elnökválasztást tartanak ma Törökországban. A két esélyes jelölt a hatalmon lévő Recep Tayyip Erdoğan, a fő kihívója pedig Kemal Kılıçdaroğlu. A palamenti választás során egyik oldalon az Erdoğan mögött álló AKP és a vele szövetséges szélsőjobboldali-nacionalista MHP áll, a másik oldalon a hatpárti ellenzéki összefogás két párt: a CHP és az İYİ neve alatt indul. A baloldali pártok szövetsége, élükön a kurdok legnagyobb pártjával a YSP nagy listájával, illetve a legnagyobb kommunista párt pedig TİP néven található a szavazólapokon. Az eddigi eredmények alapján, 95%-os feldolgozottság mellett biztosan nyert Erdoğan, politikai tömörülése pedig többségbe került a parlamentben. Azt viszont kétséges, hogy sikerül-e átlépnie az első fordulós győzelemhez szükséges 50%-os küszöböt, nagyobb valószínűséggel marad a döntés a második fordulóra.

2023. május 15. 10:03 Óriási a bizonytalanság, zuhan a török tőzsde! Tegnap megtartották Törökországban a parlamenti-és elnökválasztást, ahol az előzetes várakozásokhoz...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái