Előfizetői tartalom

Új irányban erősíthet a világ legnagyobb nemzetközi szervezete?

MTI
Németország támogatja a nemzetközi közösség intézményeinek átalakítását az úgynevezett globális dél képviseletének megerősítéséhez, és azzal is egyetért, hogy növelni kell az afrikai részarányt az ENSZ Biztonsági Tanácsában, és az állandó tagságot is biztosítani kell a kontinensnek a testületben - mondta Olaf Scholz német kancellár hétfőn Berlinben.

A politikus a világ vezető ipari államait és a legnagyobb feltörekvő országokat összefogó két informális fórum, a G7 és a G20 csoport idei csúcstalálkozóinak előkészítésére szervezett, Global Solutions Summit (globális megoldások csúcstalálkozó) című konferencián elmondott beszédében kiemelte, hogy állami vezetőkkel folytatott megbeszélései alapján a "globális dél"...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés