Előfizetői tartalom

Váratlan helyen bukkant fel az ukránok által szétkergetett orosz bombázóflotta

Portfolio
Két szuperszonikus Tu-160-as és 14 darab Tu-95-ös stratégiai bombázó állomásozik a Kola-félsziget Murmanszk régiójában lévő Olenya légibázison, mintegy 200 kilométerre a finn és norvég határtól. A bombázók az egykori Engels légibázisról kerültek áthelyezésre, miután Ukrajna támadást intézett a mélyen Oroszország területén fekvő katonai repülőtér ellen – számolt be róla a lengyel RMF24.

Korábban a murmanszki régióban található légi bázis főként egy kis flottát üzemeltetett, amely régi Tu-22M szuperszonikus bombázókból és néhány An-12-es katonai szállító repülőgépből állt. 2022 augusztusában az első Tu-160-as bombázókat az Olenya katonai repülőtérre költöztették, és októberben már megérkeztek az első T-95-ösök is. A lengyel lap értesülései...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés