Előfizetői tartalom

Humanitárius válság Jemenben: megoldási javaslattal álltak elő a németek

MTI
Az ENSZ közvetítésével, "minden fél bevonásával" kell tűzszünetet kötni a polgárháború és humanitárius válság sújtotta Jemenben, hogy az országban hosszan tartó és stabil béke lehessen - jelentette ki Annalena Baerbock német külügyminiszter a szaúd-arábiai Dzsiddában azon a sajtótájékoztatóján, amelyet Ahmad bin Mubarak jemeni külügyminiszterrel folytatott keddi találkozója után tartott.

Hangoztatta annak szükségességét is, hogy minden fél támogassa az ENSZ jemeni különmegbízottjának, Hans Grundbergnek a tevékenységét. Baerbock Dzsiddában találkozott David Gresslyvel, az ENSZ jemeni missziójának humanitárius koordinátorával is, hogy megvitassák a humanitárius válságot, amely a polgárháború nyolc éve alatt az arab világ legszegényebb országává tette...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés