Előfizetői tartalom

Tervet dolgoztak ki Ukrajna újjáépítésére: újabb területen szakadnának el Moszkvától

Portfolio
Ukrán tudósok és építészek azt tervezik, hogy Ukrajna háború utáni újjáépítése során javítani akarják a nemzet ellenálló képességét az éghajlatváltozással, illetve az orosz befolyásolással szemben. A tervek kapcsolódnak az ország újjáépítésével kapcsolatos nemzetközi követelményekhez, sőt az orosz légicsapások még "előnyökkel" is jártak a kitűzött célok megvalósításában – számolt be róla a Bloomberg.

A lehető legkisebb szén-dioxid-kibocsátással járó újjáépítés célja, hogy decentralizálják Ukrajna energiaszektorát, csökkentsék az orosz energiahordozóktól való függőséget és nem mellesleg zöld átállással biztosítsák a következő generációk jövőjét. Nagyon fontos, hogy decentralizáljuk az energiatermelésünket. A nyilvánvaló megoldás a megújuló energiaforrások...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés