Előfizetői tartalom

Elindult az utolsó hajó – Egyre nagyobb veszélyben a fekete-tengeri gabonaegyezmény

Portfolio
Holnap, május 18-án lejár az a határidő, amíg Oroszország garanciát vállalt arra, hogy részese marad a fekete-tengeri gabonamegállapodásnak. Ma elindult az utolsó hajó az eddigi egyezmény keretében. Bár előzetesen pozitív hírek érkeztek azzal kapcsolatban, hogy sikerül a feleknek megállapodnia, azonban egyenlőre semmilyen hivatalos megállapodás nem született. Viszont vannak aggodalomra okot adó jelek.

Az utolsó hajó ma hagyja el az ukrajnai kikötőjét az ukrán gabona biztonságos fekete-tengeri exportját lehetővé tevő megállapodás értelmében - közölte az ENSZ szóvivője.

Oroszország márciusban a fekete-tengeri gabonaexport-megállapodás 60 napos – május 18-ig tartó – meghosszabbításába egyezett bele. Az eredetileg minimális 120 napos meghosszabbítás többi része Moszkva szerint csak akkor lépne életbe, ha teljesülnek az orosz mezőgazdasági termékek exportjára vonatkozó követelések.

Még mindig sok nyitott kérdés van az egyezség ránk eső részével kapcsolatban. Most kell majd döntést hozni

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés