FONTOS Éles fordulattal kezdtek el visszatérni a lakásárak a normalitás talajára
Sztella Kiriákidész Európai Bizottság
Globál

Közös egészségügyi munkacsoportot indít EU és az Egyesült Államok

MTI
Az Európai Unió és az Egyesült Államok közös egészségügyi munkacsoportot hozott létre, amelynek célja a partnerség kiterjesztése és az együttműködés erősítése a rákos megbetegedések kezelése, a globális egészségügyi veszélyek, valamint az egészségügyi ellátást biztostó infrastruktúra terén - jelentette be Sztella Kiriakídisz, az egészségügyért felelős európai uniós biztos szerdai brüsszeli sajtótájékoztatóján.

Xavier Beccerával, az amerikai egészségügyi és humán szolgáltatásokért felelős államtitkárral közösen tartott sajtótájékoztatón a ciprusi EU-biztos kiemelte: az Egyesült Államok kulcsfontosságú partner a globális egészségügyi kihívások kezelésében.    

"Az első EU-Egyesült Államok egészségügyi munkacsoport elindításával megerősítjük kölcsönös elkötelezettségünket az egészségügy területén egyre szorosabbá váló transzatlanti partnerség mellett, és megvalósítjuk az EU globális egészségügyi stratégiájának egyik fontos prioritását, a rákellenes küzdelmet. Szilárdan hiszem, hogy az EU és az Egyesült Államok együttműködése jelentős változásokat hozhat a rákbetegek és családjaik számára" - jelentette ki.   

A munkacsoporton belül két szakértői szintű alcsoport jött létre, amelyek a gyermekkori, illetve fiatal felnőttkori rákra és a tüdőrákra összpontosítanak az európai és az amerikai rákellenes stratégiák keretében. Az együttműködés célja az egymástól való tanulás elősegítése, a legjobb gyakorlatok cseréje, valamint a rákos megbetegedések kezelési eredményeinek javítása világszerte.    

A másik két kiemelt területre, a globális egészségügyi vészhelyzetre és az egészségügyi ellátási infrastruktúrára összpontosító szakértői alcsoportok létrehozatala még folyamatban van, de mindkét fél támogatja a járványmegelőzés, a felkészültség és a reagálás terén történő együttműködést.    

Közölték azt is: az EU és az Egyesült Államok arra törekszenek, hogy tartós globális mechanizmusokat hozzanak létre olyan egészségügyi veszélyek kezelésére, mint a madárinfluenza, a Marburg vírus okozta megbetegedés, az antibiotikumokkal szembeni ellenállás problémája és a koronavírus által okozott megbetegedés utáni szövődmények.

Címlapkép forrása: MTI/EPA/Olivier Hoslet

moszkva-voros-ter-oroszorszag-kreml
török líra
szerbia-koszovo-konfliktus
2023. június 7.
Portfolio Property X 2023
2023. június 8.
Portfolio Balaton Business Forum 2023
2023. június 1.
Financial IT 2023
2023. június 6.
BUDAPEST - Pörgessük fel együtt a hazai KKV szektort!
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Szenior ügyfélkapcsolati koordinátor

Szenior ügyfélkapcsolati koordinátor

Sales manager

Sales manager

Senior webfejlesztőt keres a Portfolio Csoport

Senior webfejlesztőt keres a Portfolio Csoport
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Ez is érdekelhet
kijev háború