Előfizetői tartalom

3 milliárd dolláros hiba bukott ki Amerikában az Ukrajnába küldött fegyverek kapcsán

MTI
A Pentagon csütörtökön közölte, hogy legalább 3 milliárd dollárral (1051 milliárd forinttal) túlbecsülte az eddig Ukrajnának küldött fegyverek értékét. Az elszámolási hiba lehetővé teszi az amerikai védelmi minisztérium számára, hogy több fegyvert küldjön Kijevnek anélkül, hogy a Kongresszushoz kéne fordulnia további forrásokért.

Az amerikai Kongresszus ugyanis egyre nagyobb nyomást gyakorol a Pentagonra, hogy elszámoljon az Ukrajnának küldött több milliárd dollárnyi fegyverrel, lőszerrel és felszereléssel. A hárommilliárd dolláros többletből a nagyszabású ellentámadásra készülő Ukrajna kulcsfontosságú fegyverekhez juthat. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök korábban arról beszélt, hogy az offenzívával...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés