Előfizetői tartalom

Erről beszélt Zelenszkij a világ nagyhatalmainak vezetőivel

MTI
Az ukrajnai háború az egyik fő témája a G7 hirosimai csúcstalálkozónak, amelynek alkalmából az ukrán elnök megbeszélést folytatott Olaf Scholz német kancellárral, Rishi Sunak brit és Giorgia Meloni olasz kormányfővel, Emmanuel Macron francia államfővel, illetve Narendra Modi indiai miniszterelnökkel. Az ukrán elnök eredetileg azt tervezte, hogy videón csatlakozik az eseményhez. Az, hogy személyesen részt vesz a csúcstalálkozón, csak pénteken derült ki.

A Rishi Sunakkal folytatott megbeszélések után az ukrán elnök a Telegramon arról számolt be, hogy megköszönte a brit kormányfőnek, hogy az élére állt annak a nemzetközi kezdeményezésnek, melynek célja, hogy Ukrajna harci repülőgépeket is kapjon a nyugati országoktól. Macron úgy fogalmazott, hogy Zelenszkij hirosimai látogatása Kijev számára fordulópontot jelenthet, mert...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés