Előfizetői tartalom

Hiába szabadult fel az orosz megszállás alól, rettegés járja át Herszon utcáit

Portfolio
Az ukrán csapatok tavaly ősszel felszabadították az ország déli részén fekvő megyeszékhelyet, Herszont, azt követően, hogy az orosz erők visszavonultak a Dnyeper keleti oldalára. Bár a várost azóta is folyamatosan lövi az orosz tüzérség, a lakosságnak egy másik problémával is szembe kell néznie, mely a mindennapokat sokkal jobban megkeserítheti. A Reuters cikkét szemlézzük.

Herszon városa nyolc hónapig állt az orosz csapatok megszállása alatt, a felszabadulás után pedig egy jellemző probléma ütötte fel a fejét: az árulók és informátorok utáni boszorkányüldözés.

Hiába telt el hat hónap az ukrán erők bevonulása óta, a szomszédok még most is gyanakvó tekintettel méregetik egymást.

Valentina Haras állítja, hogy nem kollaboráns, a háza kerítésén éktelenkedő „Russzista” felirat és az orosz megszállást jelképező Z betű azonban arra enged következtetni, hogy ezt a város lakossága nem feltétlen hiszi el.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés