Előfizetői tartalom

Zelenszkij is elismerte a vereséget: "Mára Bahmut csak a szívünkben van. Ez tragédia."

MTI
Az ukrán államfő vasárnap megerősíteni látszott a kelet-ukrajnai Bahmut elvesztését, amikor arról kérdezték, hogy az továbbra is Kijev ellenőrzése alatt áll-e, ám később a sajtótitkára mégis azt állította, hogy az elnök félreérthetően fogalmazott, és még mindig harcolnak a városért. Zelenszkij  vasárnap globális támogatást kért Kijevnek az ukrajnai orosz háború befejezésére irányuló tervéhez, és azt mondta a világ hét legfejlettebb iparosodott országa (G7) vezetőinek, hogy az abban foglaltak az "észszerűség nyilvánvaló kifejezése".

Zelenszkij, aki személyesen vesz részt a G7-ek csúcstalálkozóján Japánban, az elmúlt hónapokban azt népszerűsítette, amit kormánya "béketervként" hirdet. A csoport vezetőihöz intézett beszédében, amelynek szövege felkerült az elnök honlapjára, azt mondta: "még egy elv, a racionalitás, amely egyesít bennünket". Hangsúlyozta: "mindig gyakorlatilag az értékeink védelmében...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái