Előfizetői tartalom

Eldőlt: két éve húzódó patthelyzet oldódik fel Európa keleti szárnyán

Portfolio
Bulgária két legnagyobb politikai pártja, a jobbközép GERB és a "Folytatjuk a Változást" által vezetett Nyugat-barát blokk hétfőn megállapodott abban, hogy koalíciós kormányt alakítanak, amelyben a miniszterelnök váltja egymást, hogy véget vessenek a több mint két éve tartó politikai patthelyzetnek - írja a Reuters.

Nikolai Denkov volt oktatási miniszter, a "Továbbra is változtatunk" volt minisztere várhatóan megbízást kap a kormányalakításra, és az első kilenc hónapban ő lesz a miniszterelnök. A megállapodás szerint kilenc hónap után Marija Gabriel volt európai biztos, a GERB tagja veszi át a miniszterelnöki tisztséget. Az április 2-i választásokon a GERB végzett az élen, 69 mandátumot...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés