Előfizetői tartalom

Vádol Oroszország: a nyugati pilóták fogják NATO-repterekről üzemeltetni az ukrán F-16-osokat?

Portfolio
Az F-16-os repülőgépek Ukrajnának történő átadása felveti a NATO-nak az orosz-ukrán konfliktusban betöltött szerepének kérdését. Anatolij Antonov, Oroszország amerikai nagykövete felvetette annak a lehetőségét is, hogy az Ukrajnának szánt vadászgépek nyugati pilótákkal, NATO-országok reptereiről szállnának fel - számolt be róla a Reuters.

Joe Biden amerikai elnök pénteken bejelentette, támogatja az ukrán pilóták F-16-os vadászgépeken való kiképzési programjait. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök ezzel kapcsolatban biztosította az amerikai elnököt, hogy a gépeket csak a megszállt ukrán területek elleni csapásmérésre fogják használni. Ukrajnában nincs infrastruktúra az F-16-osok üzemeltetéséhez, és nincs...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés