ukrajna tank háború percről percre frissítés
Globál

Extrém válaszcsapásra készül Oroszország, új fegyvereket kaptak az orosz katonák - Háborús híreink szerdán

Portfolio
Tegnap valószínűleg véget ért a belgorodi betörés. Úgy tűnik, több amerikai katonai járművet zsákmányoltak az Ukrajnából érkező harcosoktól az oroszok. Bahmutnál jelenleg beássa magát az orosz haderő, készülve egy nagyobb ukrán offenzíva elhárítására. Hadrendbe álltak az eredetileg 2016-ra tervezett Koalicija-SzV önjáró tarackok. Jevgenyij Prigozsin, a Wagner csoport ma több durva hangvételű nyilatkozatot is tett. Az orosz védelmi minisztérium extrém válaszcsapást helyztt kilátásba a Belgorodot ért támadás után. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

A NATO-val való összecsapásra célozgatott az orosz külügyminiszter

A NATO-országok de jure részesei az ukrajnai konfliktusnak, ami növeli az atomhatalmak közötti közvetlen katonai összecsapás veszélyét - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy Moszkva közelében megrendezett nemzetközi biztonsági találkozón.

Tovább a cikkhez

A lengyel cégeket már most várják Ukrajna újjáépítésére

Lengyelországi cégeket is várnak, hogy vegyenek részt Ukrajna háború utáni újjáépítésében - jelentette ki Ruszlan Sztefancsuk, az ukrán parlament elnöke szerdán Varsóban, ahol lengyel hivatali partnerével tárgyalt.

Tovább a cikkhez

Hatalmas fegyverbeszerzésről döntöttek a csehek, forintra átszámolva 1000 milliárdot költenek rá

Csehország 246 darab CV90 típusú lánctalpas gyalogsági harcjárművet vesz Svédországtól 59,7 milliárd koronáért (985 milliárd forint). Az önálló Csehország eddigi történetének legnagyobb értékű fegyverbeszerzését szerdán hagyta jóvá a cseh kormány.

Tovább a cikkhez

Államosították az oroszok Zelenszkij lakását

Külföldi állampolgárok és államok tulajdonában lévő újabb ingatlanok államosításáról döntöttek szerdán a Krími Államtanács (parlament) képviselői, a listán szerepel Volodimir Zelenszkij ukrán elnök jaltai lakása is.

Tovább a cikkhez

Videón az orosz hadihajót ért dróntámadás

Délután érkeztek a hírek, melyek szerint legalább három vízi drón támadott rá az orosz Fekete-tengeri flotta kötelékében hajózó Ivan Hursz felderítőhajóra. Moszkva álláspontja szerint a járműben nem esett kár, a drónokat pedig megsemmisítették. Az utóbbiról közölt felvételeket a védelmi minisztérium.

Tovább a cikkhez

Brutális számokat közölt Prigozsin: ennyi zsoldosa veszett oda Bahmutnál

Jevgenyij Prigozsin, az orosz Wagner csoport vezetője az elmúlt napokban megállás nélkül ostorozza az orosz hadvezetést, az ABC értesülései szerint pedig azt is elmondta, hány embere veszett oda Bahmut ostroma közben, ami nem meglepő módon erősen eltér a hivatalos orosz állásponttól.

Tovább a cikkhez

Határozott válasz érkezett a NATO-tól Ukrajna csatlakozásának ügyében

Ukrajna nem csatlakozhat a NATO-hoz, amíg a háború tart - idézte Jens Stoltenberget a Reuters.

Tovább a cikkhez

Elmondta Moszkva, mi fog történni, ha F-16-osokat kap Ukrajna

Szerda délutáni nyilatkozatában Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter nyilatkozott arról, mi lesz a sorsa az Ukrajnába érkező nyugati F-16-os vadászgépeknek – Írja a Sky News.

Tovább a cikkhez

Fontos nemzetközi fórumon ítélték el Oroszországot

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) közgyűlése szerdán elfogadott egy indítványt, amelyben elítéli Oroszország Ukrajnával szembeni agresszióját, beleértve az egészségügyi létesítmények elleni támadásokat - számolt be a Reuters.

Tovább a cikkhez

Nem működnek a szankciók? Olyan javaslat érkezett, ami nagyon fájhat Putyinnak

Egy finn elemzés szerint jelentősen megugrottak Oroszország olajbevételei március-áprilisban és tavaly november óta a legmagasabb szintet érték el, ami arra enged következtetni, hogy jelenlegi formájukban nem megfelelően hatnak a nyugati árkorlátozó intézkedések. A mostani környezetben a tanulmány szerint Oroszország képes lehet tovább finanszírozni az ukrajnai háborút, ezért drasztikus lépésre lehet szükség a szankciók újratervezésekor.

Tovább a cikkhez

Nyilatkozott a balti állam Ukrajna EU-tagságáról

Fontos, hogy minél előbb megkezdődjenek az uniós csatlakozási tárgyalások Kijevvel, mivel ez rendkívül sokat jelentene az ukrán nép számára, akik azért harcolnak és halnak meg, hogy közénk tartozhassanak - jelentette ki Krisjanis Karins lett miniszterelnök szerdán Brüsszelben, Roberta Metsolával, az Európai Parlament elnökével tartott sajtótájékoztatóján.

Tovább a cikkhez

Négyszáz kilométerre az ukrán partoktól ért támadás egy orosz hadihatjót

Az Ukrinform értesülései szerint támadás érte az orosz Fekete-tengeri flotta kötelékében hajózó Ivan Hursz felderítőhajót szerdán. A rendelkezésre álló információk szerint legalább három vízi drón igyekezett csapást mérni a járműre.

Tovább a cikkhez

Füstölt a Krími híd, Oroszország érdekes magyarázatot adott

Az orosz építésű Krími vagy Kercsi-szorosi hidat, amely a félszigetet köti össze az oroszországi Krasznodar régióval, szerdán újra megnyitották, miután több órára lezárták "gyakorlatok" miatt - számolt be a Reuters orosz források alapján.

Tovább a cikkhez

CNN: tudott Ukrajna a Belgorod ellen készülő támadásról

Tudott a kijevi vezetés arról, hogy támadás készül az oroszországi Belgorod megye ellen – mondta egy bennfentes, ukrán védelmi minisztériumhoz közelálló forrás a CNN-nek.

Tovább a cikkhez

Extrém kemény választ helyezett kilátásba Moszkva a Belgorodot ért támadás után

„Extrém kemény” válaszreakciót ígért Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter arra az esetre, ha még egyszer előfordul a belgorodi incidenshez hasonló betörés Ukrajna területére – írja a Sky News.

Tovább a cikkhez

Árulással vádolják az orosz szuperfegyver atyját – Moszkva legféltettebb titkait adhatta ki a kezei közül

Szigorúan bizalmas információkat adhatott át Kínának egy tudományos konferencián Alekszander Sipljuk orosz rakétatudós, az orosz hiperszonikus fegyverprogram egyik vezető alakja – írja a Reuters bennfentes források alapján.

Tovább a cikkhez

Döntött Oroszország: áthelyezi fontos nukleáris fegyverét

Az orosz haditengerészet legújabb nukleáris meghajtású, ballisztikus rakétát hordozó tengeralattjárója augusztusban a Kamcsatka-félszigeten lévő állandó bázisra költözik - írta meg a Reuters az orosz TASZSZ hírügynökség alapján.

Tovább a cikkhez

Kreml-szóvivő: van egy dolog, amiben egyetértünk a Nyugattal Ukrajna kapcsán

A Kreml egyetért a nyugati politikusokkal azzal kapcsolatosan, hogy nem szabad befagyasztani az ukrajnai konfliktust, ezért az addig folytatódik majd, amíg Oroszország el nem éri a céljait – mondta Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője az orosz TASzSz hírügynökségnek.

Tovább a cikkhez

Megjelentek a várva várt fotók: így néznek ki Ukrajna Leopard 2-es tankjai

Fotókat közölt az ukrán védelmi minisztérium a tavaszi offenzívához készülődő ukrán Leopard 2-es harckocsikról.

Tovább a cikkhez

Váratlan vendég győzködi a háború kapcsán a kételkedő amerikaiakat

Ukrajna-párti agytrösztök elhívták Boris Johnson korábbi brit miniszterelnököt egy privát ebédre a texasi Dallasba, hogy találkozzon az állam vezető konzervatív személyiségével, köztük politikusokkal, adományozókkal és ipari vezetőkkel - írja a Politico.

Tovább a cikkhez

Ömlenek az oroszok Finnországba - 30 éves rekord dőlt meg

A 2022-es évben oroszok telepedtek le legnagyobb számban Finnországba, a számuk harmincéves rekordot döntött meg - közölte szerdán a finn statisztikai hivatal.

Tovább a cikkhez

Kiborult a Wagner vezére: ha ez így megy tovább, Oroszországnak vége!

Talán elmondható, hogy Jevgenyij Prigozsin, a Wagner csoport vezére jelenleg a Kreml legnagyobb, „házon belüli” kritikusa, most ismét nem spórolta a durva megjegyzéseket, amikor egy frissen, Telegram-csatornáján megjelent interjúban nyilatkozott.

Tovább a cikkhez

Újabb kritikus szektorban csökkenhet idén az orosz termelés

Az idei orosz búzatermés kisebb lesz a tavalyinál - áll a SovEcon, a mezőgazdasági piacok tanulmányozására szakosodott orosz gazdaságkutató cég szerdán ismertetett jelentésében.

Tovább a cikkhez

Brit tábornok: a NATO-t is aggasztja a Belgorodot ért támadás

Kijev számára előnyös, az oroszok számára megalázó, a NATO-nak viszont diplomáciai szempontból aggasztó a Belgorodot ért támadás – mondta Rupert Jones, nyugalmazott brit tábornagy a Sky Newsnak.

Tovább a cikkhez

Már kész vannak a papírok: fontos megállapodásokat köt hamarosan Moszkva és Peking

Kínába látogat az orosz miniszterelnök, aki pekingi útja során szerdán kétoldalú megállapodásokat tervez aláírni - írja a Reuters.

Tovább a cikkhez

Régóta várt fegyvert kaptak meg az orosz katonák: szolgálatba állt a Koalicija-SzV

Megkezdődött a 2Sz35 Koalicija-SzV önjáró tarackok rendszerbe állítása az orosz haderőben – írja az orosz TASzSz hírügynökség.

Tovább a cikkhez

Brit hírszerzés: drasztikus a helyzet az orosz hadseregben, tömegesen dezertálnak a katonák

Ma is kiadta szokásos, napi hírszerzési jelentését a brit védelmi minisztérium. Ezúttal az orosz haderőből dezertáló katonákkal foglalkoznak.

Tovább a cikkhez

Kimondta Borrell: értelmetlen a huzavona, úgyis megkapja Ukrajna az F-16-osokat

Ukrajna biztosan meg fogja kapni előbb-utóbb a kért F-16-os vadászbombázókat, hiába mismásolnak a NATO tagállamai – mondta Josep Borrell, az Európai Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselője az AP Newsnak.

Tovább a cikkhez

Megjelentek az ukrán fronton az első NM189-esek

Megjelentek az ukrán fronton az első NM189 típusú páncélozott műszaki járművek.

Tovább a cikkhez

Váratlan véleményt mondott a Wagner vezére: az ukrán hadsereg az egyik legjobb a világon, az orosz teljesen felkészületlen!

Elismerően szólt a Wagner csoport vezére, Jevgenyij Prigozsin az ukrán haderő képességeiről, miközben kritikával illette az orosz haderőt – írja a CNN.

Tovább a cikkhez

Gyűlölt orosz tábornok bukkant fel a belgorodi csata romjai közt

Megjelent Alekszander Lapin altábornagy, az orosz haderő egyik legellentmondásosabb hírnevű katonai vezetője a belgorodi betörés helyszínén – derül ki mindez több orosz médiatermék felvételeiből.

Tovább a cikkhez

ORFK adatok

Magyarország területére 2023. május 23-án 0 óra és 24 óra között az ukrán-magyar határszakaszon 4927 fő lépett be. A román-magyar határszakaszon belépők közül 4517 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett.

(MTI)

Felvételek: számos amerikai páncélost kaparintottak meg az oroszok a belgorodi betörés után

Úgy néz ki, legalább 6 NATO-országban gyártott, köztük legalább 5 amerikai katonai járművet megkaparintott az orosz haderő Belgorodban, miután fegyveresek hatoltak be az orosz megyébe Ukrajna területéről.

Tovább a cikkhez

Amerikai fegyverek kerültek orosz kézre, újabb csata készül Bahmutnál - Háborús híreink szerdán

Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború szerdai aktualitásaival.

Tegnapi tudósításunkat itt olvashatja vissza:

Címlapkép: Leopard 2A4 típusú harckocsikkal gyakorlatoznak az ukrán fegyveres erők. Az utolsó tankon az OUN vörös-fekete zászlója látható. Fotó: Serhii Mykhalchuk/Global Images Ukraine via Getty Images

ukrán katonák árnyék
recesszió dollár usa
otp bankfiók belső és külső képek, logók
belgorod stock

Holdblog Megabull S&P 500

A technikailag 503 legfontosabb, tőzsdén jegyzett amerikai vállalatot magában foglaló Standard and Poor’s 500...

Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Szenior ügyfélkapcsolati koordinátor

Szenior ügyfélkapcsolati koordinátor

Sales manager

Sales manager
2023. június 7.
Portfolio Property X 2023
2023. június 8.
Portfolio Balaton Business Forum 2023
2023. június 6.
BUDAPEST - Pörgessük fel együtt a hazai KKV szektort!
2023. szeptember 12.
Sustainable World 2023
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Finnorszag NATO Oroszorszag