charles-q-brown-amerikai-egyesult-allamok
Globál

Bejelentették: ő lehet az amerikai haderő új vezérkari főnöke

MTI
|
Portfolio
Charles Q. Brown tábornokot, az amerikai légierő parancsnokát jelöli az Egyesült Államok haderejének vezérkari főnökének Joe Biden elnök.

A korábbi várakozásoknak megfelelően, Biden amerikai elnök az amerikai légierő parancsnokát, Charles Q. Brown tábornokot jelöli vezérkari főnöknek. Az elnök csütörtökön a Fehér Házban jelentette be döntését. Sürgette a Szenátust, hogy a jelöltet ugyanúgy egyhangú szavazással fogadják el, mint, amikor a légierő (US Air Force) vezérkarának főnökévé választották három évvel ezelőtt. Joe Biden kiemelte, hogy jelöltje katonacsaládból származik, akinek édesapja ezredesként Vietnámban, nagyapja a második világháborúban főtörzsőrmesterként szolgált, maga pedig pilótaként 3 ezer repült és 130 bevetésben töltött órával rendelkezik.

Joe Biden az amerikai haderő feladatai között említette a következő időszakra a gyors átalakulást és alkalmazkodást, ami képes megtartani a bevetési erők elrettentő képességét, és bármely fenyegetést képes megsemmisíteni. Az elnök megfogalmazása szerint az ország előtt álló feladatok között van a verseny kezelése Kínával, valamint a szembesülés az Európában jelentkező újbóli agresszió valóságával. Kiemelte, hogy jelöltje három évvel ezelőtt, a George Floyd-halálesetet követő zavargások idején szót emelt a hadseregben uralkodó rasszizmus ellen.

C. Q. Brown az Egyesült Államok légierejének első afroamerikai parancsnoka, és, amennyiben a Szenátus jóváhagyja a jelölést, a haderő vezérkari főnökeként 30 év után az első afroamerikai vezérkari főnök lesz.

Az Egyesült Államok Haderejének jelenlegi vezérkari főnöke, akit még Donald Trump jelölt, Mark Milley tábornok szeptemberben köszön le. Milley csütörtökön egy sajtótájékoztatón reményét fejezte ki, hogy az utódjául jelölt Charles Q. Brown tábornok gyorsan megkapja a szenátusi jóváhagyást, hogy átvegye az amerikai haderő vezérkarának irányítását.

Címlapkép forrása: Monika Skolimowska/picture alliance via Getty Images

Az év legrosszabb napja az amerikai tőzsdéken
Fiatal nő befektetés számolás
Európai Tanács
olaj
koszovó
Szudán
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Szenior ügyfélkapcsolati koordinátor

Szenior ügyfélkapcsolati koordinátor

Sales manager

Sales manager

Senior webfejlesztőt keres a Portfolio Csoport

Senior webfejlesztőt keres a Portfolio Csoport
2023. június 7.
Portfolio Property X 2023
2023. június 8.
Portfolio Balaton Business Forum 2023
2023. június 1.
Financial IT 2023
2023. június 6.
BUDAPEST - Pörgessük fel együtt a hazai KKV szektort!
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
koszovó