szu-34 orosz vadászgép vadászbombázó repülő légierő háború ukrajna oroszország stock
Globál

Egyetlen videó, amely remekül leleplezi, hogy miért is ilyen inaktív az orosz légierő

Portfolio
Érdekes videó került ki a belgorodi Grajvoront ért támadásról: jól látható rajta, ahogy egy Szu-34-es vadászbombázó az Ukrajnából érkező, állítólagos partizánokat bombázza. A videó érdekes betekintést ad az orosz légierő képességeibe és talán részben megmagyarázhatja az orosz katonai repülés háború kezdete óta nyomottnak mondható aktivitását is.

Már Oroszország szíriai intervenciója során is számos elemzés készült arról, hogy az orosz légierő nem rendelkezik elég levegő-föld irányított rakétával, ezért főként nem irányított, „buta” bombákra támaszkodik az orosz katonai repülés.

Az ukrajnai háború során csak megszaporodtak ezek az elemzések, számos nyugati think-tank konkrétan azzal magyarázta az orosz légierő alacsony aktivitását a háború során, hogy kevés a nagy hatótávolságú, irányított rakétájuk, a „buta” bombákkal pedig nem lehet hatékonyan dolgozni a modern harctéren.

Ukrajna ugyanis rengeteg légvédelmi fegyvert, főleg vállról indítható légvédelmi rakétavetőket (MANPADS) kapott; ezek az alacsonyan repülő repülőgépekre komoly fenyegetést jelentenek.

Nemrég előkerült egy videó Grajvoron térségéből, melyen az látható, hogy egy orosz Szu-34-es nem irányított bombákkal támadja az Oroszország területére betörő Szabad Oroszország Légió fegyvereseit. A felvételen jól látszik, hogy a gép nagyon alacsonyan repül, ilyen magasságból ugyanis szinte biztos találatot tud leadni a célterületre még egy „buta” bombával is. Végül amúgy nagyon úgy tűnik, hogy a repülőgép célt téveszt.

Talált vagy sem, az orosz pilóta azért tudta ezt a manővert relatív biztonság mellett megcsinálni, mert olyan területen dolgozott, ahol biztosan alacsony a légvédelmi aktivitás. Ukrajna saját területéről ugyanez nem mondható el: egy ilyen manőverrel a pilóta extrém magas kockázatot vállalt volna, az értékes katonai repülőgépek elvesztése pedig a szankciós környezetben komoly érvágás lenne az orosz haderőnek.

Az ilyen és ehhez hasonló videók akár meg is magyarázhatják az orosz légierő alacsony aktivitását a háború során, hiszen olyan területen, ahol aktív az ellenséges légvédelem, nem tudnak ilyen támadásokat hatékonyan végezni anélkül, hogy kockára tennék a pilóták 20-40 millió dolláros katonai repülőgépeiket.

Aztán természetesen ott van az az érv is, hogy lehet, hogy a pilóta csak tartalékolni akarta a high-tech rakétáit és úgy gondolta, egy ilyen küldetés teljesítéséhez elég „buta” bombákat használni. Ugyanakkor, ha ez is a magyarázat, egy valódi, modern légierőben ez a dolog nem kellene, hogy dilemma legyen.

didier reynders
dollár deviza árfolyam
fed kamat inflacio federal reservve
GettyImages-171721306
kínai megfigyelés, kínai titkosszolgálat, kínai elhárítás
budapest belgrád
4iG_Irodahaz_Montevideo
Meghiúsulhat a nagy európai akkumulátorterv

Kiszámoló Miért nő a GDP?

A GDP mérőszámát, ahogy ma ismerjük, 1934-ben alkották meg és a híres Bretton Woods-i konferencián fogadták el...

2023. június 7.
Portfolio Property X 2023
2023. június 8.
Portfolio Balaton Business Forum 2023
2023. június 1.
Financial IT 2023
2023. június 6.
BUDAPEST - Pörgessük fel együtt a hazai KKV szektort!
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Szenior ügyfélkapcsolati koordinátor

Szenior ügyfélkapcsolati koordinátor

Sales manager

Sales manager
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Ez is érdekelhet
ukrajna háború orosz ukrán tank harcok csata összecsapás