FONTOS Csányi Sándor: történetének legnagyobb bankvásárlása jöhet az OTP-nél!
 
Előfizetői tartalom

Amerikai elemző: Ukrajna hatalmas hibát követett el, most Moszkvához került a kezdeményezés

Portfolio
Harcászati és hadműveleti szinten is javult az orosz haderő teljesítménye Ukrajnában, az orosz hadsereg ismét magához ragadta kezdeményezést a háborúban– állapítja meg friss elemzésében Daniel Davis, az amerikai hadsereg nyugalmazott alezredese, most a Defense Priorities vezető elemzője. Davis az írásban hevesen kritizálta az ukrán haderőt, amiért szerinte túl sok jól képzett és motivált embert áldoztak be Bahmut védelmében, holott már decemberben látható volt, hogy a város el fog esni.

Davis azt írja, hogy az ukrajnai háború kezdete óta megállapítható volt, hogy az orosz haderő a vártnál gyengébben, az ukrán haderő a vártnál jobban teljesít, orosz részről ezt számos harcászati, hadműveleti hiba, ukrán részről az invázióra való hathatós felkészülés volt az oka. Az elemző hozzáteszi: logikus lépés volt, hogy miután Harkivet és Kijevet nem tudta...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés