Előfizetői tartalom

Addig hergelték a világ egyik legnagyobb országát, míg történelmi harcászati fejlesztésbe nem kezdett

Geopolitikai adottságai és viszonylagos elszigeteltsége miatt Ausztrália az elmúlt évtizedekben nem azzal került a figyelem középpontjába, hogy regionális konfliktusba keveredett volna más állammal. A konfliktusmentes időszakot viszont konfliktusokkal terhelt váltotta fel azt követően, hogy Kínával több kérdésben is összekülönböztek. A viszony elmérgesedését kezdetben kereskedelmi korlátozások, embargók jelezték, mára pedig Ausztrália történelminek tekinthető harcászati fejlesztésekbe kezdett, miközben szövetségi politikájában is megfigyelhetők változások.

Gyümölcsöző kapcsolatok után fagyossá váló viszony Az ausztrál-kínai kapcsolatok mintegy 150 éves múltra tekintenek vissza, melyben a diplomáciai és kulturális együttműködés mellett kiemelkedő jelentőségük van a gazdasági kapcsolatoknak is. A BBC arról számolt be még 2013 tavaszán, hogy Ausztrália az amerikai dollár és a japán jen mellett harmadik valutaként közvetlen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés