Előfizetői tartalom

Menni vagy maradni? – Gyorsan ketyeg az óra az Oroszországban maradt nyugati cégek számára, de lelépni sem könnyű

Portfolio
Az Oroszország ellen kivetett nyugati szankciók hatása fokozatosan érződik az országban érdekelt nyugati cégek számára. Bár lassuló ütemben, de egyre többen hagyják el az országot, a távozásukat az orosz vezetés azonban számos módon próbálja megnehezíteni, miközben úgy tűnik, a maradás sem feltétlenül megoldás középtávon a Reuters beszámolója alapján.

Az orosz kormány december óta azt követeli az országot elhagyó vállalatoktól, hogy legalább féláron adják el az érdekeltségüket, és az eladás 10%-át a szövetségi költségvetésbe fizessék be. A nyugati szankciók miatt távközlési cégektől a divatáru-kiskereskedőkig több ezer cég állította le tavaly a működését Oroszországban. Néhányuknak sikerült gyorsan kivonulniuk...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés