Előfizetői tartalom

Államcsődöt jelző besorolást kapott Fehéroroszország

MTI
A lehetséges legrosszabb, gyakorlatilag államcsődöt jelző besorolási szintre minősítette vissza Fehéroroszországot a Moody's Investors Service. A nemzetközi hitelminősítő elsősorban azzal indokolta a lépést, hogy Fehéroroszország egyoldalúan saját valutájára denominálta át devizakötelezettségeinek törlesztését, és a Moody's minősítési módszertana szerint ez törlesztési csődnek felel meg.

A cég péntek éjjel Londonban bejelentette, hogy az eddigi "Ca"-ról "C"-re rontotta Fehéroroszország devizában és helyi valutában fennálló hosszú futamidejű szuverén adósságállományának besorolását. A Moody's osztályzati listáján a "C" besorolás a legrosszabb minősítési szint, amely a már beállt törlesztési csődöt jelzi. Az osztályzatrontáshoz fűzött indoklás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés