Előfizetői tartalom

Erasmusszal háborús övezetbe? – A diák, aki ösztöndíjjal jutott el a terrorszervezet fészkébe

Egy olasz orvostanhallgató, Riccardo Corradini nem mindennapi helyszínt választott Erasmus-ösztöndíja színhelyéül: a Hamász palesztin terrorszervezet által uralt Gázai övezetet, amely folyamatos háborút folytat Izraellel. Milyen lehet egy háborús övezetben egyetemre járni, és milyen lehet ott sürgősségi orvoslást végezni? Erről szól az Ösztöndíjjal Gázában című dokumentumfilm, amely már magyarul is megtekinthető az RTL+-on.

Mi a Gázai övezet? A Gázai övezet hivatalosan Palesztina része, Ciszjordánia mellett a másik területi egysége, de a két rész nem határos egymással. A zsidó állam az 1967-es hatnapos háborúban foglalta el Egyiptomtól Gáza városát és környékét, de 2005-ben az izraeli katonák és mintegy 7000 zsidó telepes kivonult az övezetből. A 2006 elején, mindeddig utoljára megtartott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés