Előfizetői tartalom

Kormányellenes tüntetés volt Lengyelországban

MTI
Tízezrek tüntettek vasárnap Varsó belvárosában a kormánykoalíciót vezető Jog és Igazságosság (PiS) párt ellen Donald Tusk, a fő ellenzéki párt, a Polgári Platform elnökének felhívására. A megmozdulás résztvevői transzparenseket tartottak fel, amelyeken egyebek között olyan feliratok voltak olvashatók, mint "Európa, bocsánatot kérünk a PiS miatt".

Lech Walesa volt lengyel elnök, a Szolidaritás szakszervezet egykori vezetője is részt vett a tüntetésen. A Polgári Platform elnökének "magas árak, lopások és hazugságok, valamint szabad választások és demokratikus, európai Lengyelországért" jelszavakkal meghirdetett felhívását egyébként több ellenzéki párt is követte a kommunista uralom feletti győzelemként értékelt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés