FONTOS Brutálisan megdrágult az autózás - Mit lehet tenni?
 
Előfizetői tartalom

Gátrobbanás: így áll a helyzet most az oroszok által ellenőrzött területeken

Portfolio
A gátszakadás ellenére "urai a helyzetnek" az orosz hatóságok a Dnyeper folyó partjai melletti területeken - állította kedden a Herszon régió Oroszország által beiktatott vezetője. Az oroszok által kinevezett herszoni kormányzó szerint nem lesz szükség a lakosok "nagyszabású evakuálására", annak ellenére, hogy a dél-ukrajnai régióban a Nova Kahovka-i gát robbanása áradással veszélyezteti a térséget- írja a CNN.

Nincs veszélyben az emberek élete - közölte Andrej Alekszejenko, Herszon régió Oroszország által beiktatott vezetője a Telegramon, hozzátéve, hogy az orosz katasztrófaelhárítási minisztérium munkatársai ellenőrzik a folyó vízszintjét. Ha szükséges, készen állunk a gátfalvak lakóinak evakuálására, a buszok készültségben vannak - mondta. A lerombolt Nova Kahovka-i...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés