Előfizetői tartalom

Kulcsfontosságú szövetség alakul Németország és India között

MTI
Berlin szorosabbra fűzné Indiával a hadiipari együttműködést - közölte Boris Pistorius német védelmi miniszter újdelhi látogatása során kedden. India egyelőre nem foglalt egyértelműen állást az ukrajnai háborúról, az ország az oroszoktól szerzi be védelmi felszereléseinek jelentős részét, de Újdelhi igyekszik minél inkább csökkenteni ezt a függést.

India fontos stratégiai partner Európa és ezen belül Németország számára, és a jövőben ekként is kell kezelni - hangsúlyozta Pistorius, miután találkozott Rádzs Nath Szingh indiai védelmi miniszterrel. A német tárcavezető hozzátette: a Japánnal és az Ausztráliával való kapcsolatok szolgálhatnak mintaként az indiai-német együttműködésre. Pistorius szerint ha Németország...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés