Előfizetői tartalom

Svédország teljesíti Erdogan akaratát? Úgy tűnik, kiadhatnak egy férfit Törökországnak

MTI
A svéd legfelsőbb bíróság szerdán jóváhagyta az Ankara által terrorszervezetként nyilvántartott Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) egyik támogatójának kiadatását Törökországnak. A törvényszék úgy találta, hogy a vonatkozó svéd törvények, valamint az Emberi Jogok Európai Egyezménye nem képezik akadályát a férfi kiadatásának, sem annak, hogy börtönbüntetése fennmaradó részét Törökországban töltse le. A döntés a 35 éves férfi tényleges kiadatásáról most már a stockholmi vezetés kezébe került.

A férfit 2022 nyarán vették őrizetbe Svédországban a török ügyészség megkeresésére. Azóta vizsgálati őrizetben volt. 2014-ben négy év és hét hónap szabadságvesztésre ítélték kábítószer-bűncselekmények miatt a dél-törökországi Adana városában. A svéd bírósági iratok szerint a 2018-ban Svédországba érkezett férfi elismerte bűnösségét a kábítószerügyben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés