Előfizetői tartalom

Ezt is meg kell szoknia New Yorknak: narancssárgára festette az eget a tomboló erdőtűz

Portfolio
Napok óta égnek az erdőtüzek Kanada-szerte, miközben az ország az erdőtűzszezon eddigi legrosszabb kezdetét élte át, több ezer embert kényszerítve otthonaik elhagyására. Az átterjedő füst miatt az Egyesült Államok keleti része is súlyosan érintett, és amerikaiak millióinak azt tanácsolják, hogy maradjanak otthon, mivel a kanadai erdőtüzek füstje továbbra is dél felé sodródik.

Bill Blair kanadai szövetségi katasztrófavédelmi miniszter szerint Kanadában az elmúlt napokban már mintegy 3,8 millió hektár égett le, ami nagyjából 15-szöröse a 10 éves átlagnak. A meleg, száraz időjárás várhatóan az elkövetkező hónapokban is fennmarad, ami nem könnyíti meg a tűzoltók dolgát, főleg, hogy kifejezett sok villámcsapás van mostanában, ami miatt könnyen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés