Előfizetői tartalom

Komondor és a Puli is lesz az űrben innentől

MTI
A Nemzetközi Csillagászati Unió (IAU) az exobolygók elnevezésére kiírt pályázatán elfogadta a magyar csapat javaslatát, így a Komondor és a Puli nevet viselheti a jövőben a Vadászebek csillagképben található HAT-P-12 csillag és a HAT-P-12 b bolygó - közölte a Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont (CSFK) az MTI-vel csütörtökön.

A Nemzetközi Csillagászati Unió 2022-ben immáron harmadszor írta ki azt a pályázatot, amelyen a résztvevők exobolygók (a Naprendszeren kívül található planéták) és központi csillaguk elnevezésére tehettek javaslatot. Ezúttal 20 exobolygórendszer kapott új nevet, amelyekért 91 ország 603 pályázata versengett egymással, köztük Magyarország is - olvasható a közleményben....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés