Előfizetői tartalom

Panaszt tett Kína: rivális ország juthat katonai minőségű uránhoz?

MTI
|
Portfolio
Kína csütörtökön aggodalmát fejezte ki a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) számára az AUKUS miatt. Kína képviselője, Li Szong szerint a háromoldalú megállapodás sérti az atomsorompó-egyezményt. Az AUKUS Nagy-Britannia, az Egyesült Államok és Ausztrália között 2021-ben kötött megállapodás nukleáris atomtengeralattjárók szállításáról.

Kína bírálta az AUKUS, az Ausztrália, Nagy-Britannia és az Egyesült Államok által létrehozott védelmi partnerség nukleáris tengeralattjáró-ügyletét a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) igazgatótanácsának csütörtöki ülésén. Az ország állandó képviselője a szervezeteben, Li Szong hangsúlyozta, az üzlet lényege az, hogy az Egyesült Államok és Nagy-Britannia...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés