Előfizetői tartalom

Riasztó katonai incidensek, ideges vezetők - Mégis mi történik a világ egyik legfeszültebb régiójában?

Az elmúlt egy hétben számos katonai incidens történt Kína keleti partvidékénél. Egy ízben magával az Egyesült Államok hajójával nézett farkasszemet a kínai haditengerészet, többször viszont Washington szövetségeseinek kellett a védelmi erőiket készültségbe helyeznie, vagy elindítania. Élénkebbé vált a katonai aktivitás a térségben? Nézzük.

Az elmúlt egy hétben szinte naponta írunk mi is a Portfolio-n arról, hogy állandósultak a határincidensek a Kelet-kínai-tenger vagy a Sárga-tenger környékén. Kapcsolódó cikkünk 2023. 06. 08. Incidens történt a Távol-Keleten: illetéktelen hadihajó jelent meg Kagosimánál 2023. 06. 08. Rengeteg kínai katonai repülőgép indult meg Tajvan felé - Készültségbe helyezték...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés