Előfizetői tartalom

Kiderült: drámaian növelte nukleáris arzenálját Kína

Portfolio
A Stockholmi Nemzetközi Békekutató Intézet (SIPRI) hétfőn jelentette meg 2023-as évkönyvét a nukleáris fegyverekről. Kína drámaian növelte a saját arzenáljának méretét, azonban más országok is fejlesztették a készleteiket. Bár az atomfegyverek száma globálisan csökkent, az orosz-amerikai feszültségek növekedése aggodalmaknak ad okot.

Kína egy év alatt 17%-kal növelte a nukleáris robbanótölteteinek számát. 2022 januárjában még 350 nukleáris robbanófejjel rendelkezett, míg egy évvel később már 410-zel. Kína mellett azonban Pakisztán, India és Észak-Korea is növelte raktárkészletét. Peking tartaléka az évtized végére elérheti a két legnagyobb atomhatalom (USA és Oroszország) készleteit. A kínai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés